Enkele jaren geleden bleek uit onderzoek dat gebruik van mindmappingsoftware voor projectmanagement een tijdsbesparing kan opleveren van zo’n 35%. Verschillende softwarepakketten maken het intussen mogelijk taken, termijnen en resources toe te kennen aan de takken van een mindmap. Op basis daarvan ontstaat een Gantt chart (een staafdiagram dat de structuur en tijdsplanning van een project weergeeft en die wordt gebruikt als monitoring tool). Ook kun je filters inzetten om bijvoorbeeld bij voortgangsbesprekingen in te zoomen op een bepaalde functie, zaken waarvan de termijn verstreken is, etc.

Sinds enkele maanden is er een nieuwe variant op dit thema beschikbaar: MeisterTask. MeisterTask lijkt een beetje op Trello – een online tool waarmee je ‘to-do’s’, ‘in progress’ en ‘done’s’ naast elkaar in een soort tabel zet. Zo zie je in één oogopslag wat er nog moet gebeuren en wat al voltooid is. MeisterTask voegt daar mindmapping aan toe met de inzet van MindMeister. De video laat zien hoe je, samen met de andere projectleden ergens op de wereld, en gereedschappen als tablets en smart phones grip houdt op je projecten!

Naar aanleiding van de IAF Nederland Conferentie 2015  van 18 en 19 juni krijg je 15% korting op MindMeister. De kortingcode is ‘iaf15’.