De bouwmarkten en interieurzaken hebben in de afgelopen twee jaar betere zaken gedaan dan ooit tevoren, want iedereen is zijn huis gaan opknappen. Door het vele binnenzitten en de lock downs leende deze periode zich perfect om de woning eens flink onder handen te nemen. Vooral omdat onze woning er steeds meer functies bij kreeg. Van werkplek tot studeerkamer en van speeltuin tot sportschool, alles vond plaats binnen de vertrouwde muren. Een nieuw likje verf op de muur, het vervangen van de badkamertegels, de woonstijl volledig veranderen, alles is wel voorbij gekomen. Maar de basis begint bij de vloer. Het zou dus zomaar kunnen dat al het werk in huis ervoor heeft gezorgd dat de vloer niet meer goed bij het interieur past. Als je daarom van plan bent om de vloer te vervangen is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Een nieuwe vloer is niet zomaar gelegd, daarom wil je zeker van je zaak zijn. Meer over de mooiste soorten vloeren lees je hieronder.

 

Hout

De echte klassieker is de houten vloer. Met zijn authentieke uitstraling en warme sfeer blijft een houten vloer enorm populair. Iedere plank heeft zijn eigen vorm en details en dat maakt het in iedere ruimte uniek. Een houten vloer gaat lang mee en kan in allerlei patronen worden gelegd, zoals in rechte lijnen of in een visgraat patroon. Wel heeft een houten vloer regelmatig een onderhoudsbeurt nodig en zijn ze meer aan de prijs dan de meeste andere soorten vloeren. Als je graag vloerverwarming wilt laten aanleggen, dan is de houten vloer niet geschikt.

 

Tapijttegels

Tapijt is nog altijd geliefd als vloersoort. Het is warm aan de voeten, geeft de woning veel warmte en sfeer en is makkelijk is onderhoud. Geen zin in zo’n grote, onhandige rol, ga dan voor tapijttegels. Een tapijttegel is gemakkelijk bij te snijden, kun je direct op een vlakke ondergrond plaatsen, eenvoudig verwijderen en eventueel makkelijk te vervangen voor een ander exemplaar. Je kunt met tapijttegels eindeloos combineren en zo verschillende stijlen creëeren. Ga jij voor bouclé, frisé, hoogpolig of juist laagpolig? Zoek bijvoorbeeld eens op restpartij tapijttegels voor een geschikt aanbod.

 

Tegels

Vaak worden tegels gekozen voor de badkamer en de keuken, maar ook voor de rest van het huis zijn ze zeer geschikt. Tegels zijn niet kapot te krijgen en zijn erg slijtvast. Omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten, kleuren en maten kun je voor iedere ruimte wel een mooie tegelvloer vinden. Tegels zijn daarentegen minder geluidsabsorberend en geven ook niet goed mee. Met kleine kinderen of huisdieren is een tegelvloer daarom niet ideaal.

 

Laminaat

Last but not least, de populaire vloersoort laminaat. Deze vloer van kunststof bestaat uit vier lagen en lijkt doorgaans op hout. Laminaat heeft over het algemeen een lage prijs maar ziet er erg mooi uit. Het is goed te combineren met vloerverwarming en krimpt niet en zet niet uit. Je kunt laminaat zelfs meeverhuizen, een slimme koop die lang meegaat dus.