Mijn collega Chuck Frey vraagt af en toe aan gebruikers van mind mapping software wat ze er mee doen en wat dat nou oplevert. Dit zijn de highligts van zijn laatste survey:

20-30%
Mind mapping software zorgt ervoor dat deze gebruikers gemiddeld zo’n 20-30% productiever zijn. De resultaten zijn consistent over een periode van acht jaar, maar dit voordeel wordt nog weinig genoemd door de betreffende softwareontwikkelaars.

40%
Bijna 40% van de respondenten geeft aan dat hun werk significant meer creativiteit van hen vraagt dan vijf jaar geleden.

44%
Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan dat mind mapping software hen enorm helpt ideeën te genereren en vast te leggen.

75%
Ervaren gebruikers van mind mapping software geven in 75% van de gevallen aan dat het een perfecte manier is om complexe taken te managen. Mind mapping software fungeert als een versterker van je talenten.

7 uur per week
Ook vertellen ervaren gebruikers dat ze gemiddeld zeven uur per week besparen met behulp van mind mapping software – dat is bijna een hele dag! Bij beginners is dit een á twee uur.

Onderstaand overzicht geeft een idee waarvoor de respondenten hun mind mapping software gebruiken.

Gebruik MM-Software

Het volledige rapport van Chuck vind je hier.