De zon komt er eindelijk weer aan en dat betekent natuurlijk maar één ding: we gaan met z’n allen de tuin in. Nu het mooie weer er is, zorgt iedereen ervoor dat de tuin er weer op en top uit komt te zien. Het gras wordt weer perfect gemaaid zodat er heerlijk ingelegen kan worden. De bloementjes en plantjes worden momenteel prachtig in bloei gezet en de planten beginnen eindelijk met groeien en bloeien. Op deze manier zal de tuin er prachtig uitzien, zodat we er in het mooie weer straks optimaal van kunnen genieten. Zo is het eindelijk tijd om in de tuin te gaan barbecueën in het weekend met een paar heerlijke drankjes. Ook kan er weer afgekoeld worden met een badje gevuld met koud water, wanneer het zitten in de zon uiteindelijk toch een beetje te warm wordt. Een andere manier om te zorgen dat het niet te warm wordt, is het aanschaffen van een overkapping. Hier zijn diverse soorten voor te vinden. 

 

Veranda

Zo is de bekendste variant de douglas veranda. Dit zijn veranda’s die geproduceerd worden van duurzaam douglas hout. Door dit type hout, hebben de veranda’s een uitermate stevige basis. Hierdoor zijn deze veranda’s uitermate kwalitatief gebouwd, wat ervoor zorgt dat ze erg lang mee zullen gaan. Door deze veranda kan je ook als je even niet in de zon wil zitten, toch nog buiten genieten van de frisse lucht. Zo kan je gemakkelijk even een boek lezen zonder dat de zonnebril op hoeft om alle woorden goed te kunnen zien. De veranda’s zijn te verkrijgen in diverse maten, waardoor ook voor jouw tuin altijd het perfecte formaat te vinden zal zijn. Ook zijn er heldere dakplaten mogelijk, wanneer je toch ook onder de veranda wat zonnestralen kan opvangen.

 

Overkapping

Een ander type is de overkapping. Een overkapping tuin gedeelte is erg voordelig, vooral voor de grotere tuinen. Met een overkapping kan de tuin namelijk goed opgedeeld worden in zitgedeelte en in groen gedeelte. Zo kan je in de zomer bijvoorbeeld ook prima thuiswerken in de tuin. Je hoeft je geen zorgen te maken om te veel zon op het scherm of in het gezicht te krijgen door de handige overkapping. Ook deze variant is te vinden in diverse maten, waardoor de geschikte variant voor jouw tuin altijd aanwezig zal zijn. Je kan onder de overkapping natuurlijk de tuin-set zetten om hier heerlijk te kunnen zitten, maar ook kan er bijvoorbeeld een buitenkeuken gecreëerd worden onder deze overkapping.