Je hebt ze elke dag aan en ze zijn er in allerlei soorten en maten, schoenen. Je kent het wel die mooie aanbiedingen die voorbijkomen voor weer een nieuw model schoenen. Schoenen zijn hot en bepalen steeds meer het modebeeld. Schoenen zijn er ook al sinds vroegere tijden. Aangenomen wordt dat in de periode rond 10.000 voor Christus schoeisel voor het eerst in gebruik genomen werd. De schoenen waren destijds gemaakt van dierenhuiden en voornamelijk bedoeld als bescherming tegen de kou. De huid maakte men schoon met vuurstenen en werd ingewreven met vet. Hierdoor kreeg het leer een soepele pasvorm. Dit werd vervolgens met een touwtje of stukje leer om de voeten gebonden. Vanaf de 16e eeuw was Frankrijk voorloper op het gebied van schoenenmode. In de 20e eeuw duurden modetrends veel korter dan in de voorgaande eeuwen, er is geen eenduidig modebeeld voor deze eeuw aan te wijzen. In de huidige tijd volgen de trends elkaar zo snel op dat het bijna niet meer bij te houden is.

Nubikk schoenen

Schoenenmode, iedereen kent het woord wel of heeft de laatste schoenenmode misschien wel aan zijn/haar voeten. Mode is alles wat gedurende een bepaalde periode hip of aantrekkelijk wordt gevonden. De merken bepalen vaak de mode onder jongeren maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Dure sneakers of laarzen zijn voor veel jongeren toch een grote uitgave. Maar als het mode is dan wordt er vaak alles aan gedaan om toch de laatste schoenenmode te kunnen volgen. Populaire sneakers zijn de Nubikk sneakers. Op dit moment zijn er vele modellen en trends op het gebied van Nubikk sneakers. Nubikk schoenen zijn geliefde en populaire schoenen. Nubikk dames heeft ook een ruime collectie waar zeker iets van je keuze tussen zal zitten.

Wat kunnen we de komende jaren verwachten?

De huidige pandemie heeft een grote impact op de mode-industrie, waardoor modehuizen genoodzaakt zijn het traditionele systeem te heroverwegen. Een grote groep ontwerpers pleit voor verandering van de traditionele modekalender terwijl anderen vast willen blijven houden aan traditie. Zal de modewereld afstand doen van de huidige, verwarrende mode-cyclus en ruimte maken voor twee hoofdcollecties per jaar? Juist nu is het de tijd om alles eens te heroverwegen en het voor zowel de modehuizen als ook de winkeliers acceptabel te houden voor de toekomstige jaren. De modewereld zal sowieso veranderen door de verduurzaming die het modebeeld steeds meer zal gaan bepalen. We zullen zien hoe het zich gaat ontwikkelen maar vast staat dat de mode altijd het straatbeeld zal blijven bepalen.