Heren kleden zich steeds vaker op een steeds modieuzere manier. Er wordt meer nagedacht over wat er gedragen wordt en welke kleding er met elkaar gematcht wordt. Dit is duidelijk zichtbaar op straat en daarnaast is ook op steeds meer mediakanalen te zien hoeveel er op heren gefocust worden. Ook de kledingindustrie richt zich steeds meer op mannen, juist omdat ook de gewone man zich meer en meer bezighoudt en verdiept in de modetrends van nu. Toch kan het voor sommigen soms nog steeds moeilijk zijn om met een juiste outfit de deur uit te stappen. Kan jij hier ook wel wat hulp bij gebruiken?

 

De bovenkant

Als de zogenoemde top hebben heren nog relatief veel verschillende opties. Zo is er het overhemd, shirt en coltrui heren hebben met al deze categorieën meerdere opties waaruit gekozen kan worden. Vooral de coltrui is een fijne optie in de lente. Doordat de coltrui over de nek heen gaat is dit type top voor heren ideaal in de nog frisse, koudere lentemaanden. Het fijne van een coltrui is dat deze in veel stoffen en kleuren te verkrijgen is. Zo zijn er de wollen coltruien voor de echte koudere dagen of de modellen die gemaakt zijn van viscose. Viscose maakt dat de trui nog steeds comfortabel zit en zacht aanvoelt zonder dat je lichaam er te veel van opwarmt. De kleuren van de coltrui zijn vaak diverse tinten: bruin, wit en grijs Tevens zijn er de meer uitsprekende kleuren, zoals bordeauxrood en marineblauw. Zorg ervoor dat je alle kleuren uitprobeert zodat je makkelijk te weten komt welke kleuren coltrui het beste bij jouw passen. 

 

En de onderkant

Bij elk mooi overhemd of stijlvolle coltrui hoort uiteraard een goede bijpassende broek. Tegenwoordig zijn er voor heren veel meer soorten broeken dan het pakbroek of de spijkerbroek. Zo zijn vooral chino’s en pantalons steeds populairder aan het worden bij de heren. Deze soorten broeken zien er nog steeds stijlvol uit, maar daarnaast zitten ze ook uitermate comfortabel. En dat is uiteraard niet geheel onbelangrijk. De nettere broeken zijn natuurlijk in alle kleuren te verkrijgen, maar momenteel zijn vooral de aarde kleuren en donkere kleuren erg veel te zien. Denk hierbij aan de zandtinten, maar ook marineblauw of grijs. Zorg er wel altijd voor dat de kleur goed past bij de coltrui of het overhemd dat gedragen wordt. Dat is voor de gehele outfit misschien wel het belangrijkste. Ook is het noodzakelijk om bijpassende schoenen te dragen. Nette herenschoenen of boots werken hiervoor altijd erg goed, zolang ook hier maar genoeg gelet wordt op de kleurtinten.