Een SWOT-analyse is een veelgebruikte manier om in kaart te brengen wat de zwakke en sterke kanten zijn van een product/organisatie/consultant/team etc. en waar de kansen en bedreigingen liggen. Meestal wordt daarbij gebruik gemaakt van een matrix, een tabelvorm. Daar zitten echter enkele nadelen aan … De tabelvorm nodigt namelijk niet uit tot verder associëren en tot een verdeling in hoofd en subthema’s. Sterker: wanneer we aan de rand van de tabel of van het papier komen denkt ons brein dat we klaar zijn.

Het is daarom beter gebruik te maken van een mind map. De vorm daarvan kent vrijwel onbegrensde mogelijkheden hoofd-, sub- en subsubthema’s te gebruiken. Daarnaast wordt onze creatieve hersenhelft sterker aangesproken. Door gebruik te maken van Post-it’s of mind map software wordt het nog eenvoudiger de thema’s te groeperen en structureren.

SWOT

SWOT workshop

We faciliteren graag een workshop om met betrokkenen binnen je organisatie een SWOT analyse uit te voeren en daarmee iedereen op één lijn te krijgen. De output in de vorm van een mind map is vervolgens basis voor verbeteracties.