Afgelopen maanden stonden voor mij in het teken van verbouwen. We hebben een woning gekocht waar ontzettend veel aan moest gebeuren. Nu ben ik zelf best wel handig en ook mijn vrouw kan goed klussen. Hoewel we veel zelf hebben gedaan en opgepakt, zijn er ook veel zaken die we uitbesteed hebben. Mogelijk dat het je helpt om te weten wat we zelf hebben gedaan en wat er is uitbesteed zodat je precies weet wat er mogelijk is. Dit kan handig zijn bij een eigen verbouwing en een hoop geld schelen. Lees gauw verder en ontdek de mogelijkheden.

Alles op een rij

Ten eerste hebben wij een aanbouw laten maken. Dit scheelde enorm veel ruimte binnen het huis. Door de extra vierkante meters hebben wij de woonkamer kunnen uitbreiden en een ruimere keuken laten maken. Dit hebben wij niet zelf gedaan aangezien wij die kennis en expertise zelf niet hebben. 

Daarna hebben we alle muren laten stucken. Het schilderen hebben we zelf opgepakt. Dit is iets wat je gemakkelijk zelf kunt doen en dat scheelt een hoop geld. Vervolgens hebben we de tuin helemaal laten bestraten. Ook hebben we planten aangelegd, een nieuwe schutting gekocht en alles leuk gemaakt met lampjes. 

Nieuwe dakbedekking

Helaas kwamen er ook onverziene kosten omhoog bij de verbouwing. Een dakkapel lekte en dat hebben we op moeten lossen door nieuwe dakbedekking aan te schaffen. Wij hebben opgezocht wat we nodig hadden en dit vervolgens zelf aangeschaft en aangebracht. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een epdm pakket met alles in een. Hier viel zowel de aanschaf van een epdm strook en de lijm in. Ook hadden we een daktrim epdm nodig om alles goed vast te zetten. We konden online heel gemakkelijk opzoeken wat we nodig hadden. 

Online aankopen doen 

Veel van de spullen die we nodig hadden bij onze verbouwing hebben we online gekocht. Het is heel gemakkelijk om online aankopen te doen en online te oriënteren. Zo weet je precies welke prijzen overal worden gevoerd, wat de reviews zijn en hoe snel je iets in huis hebt. Ik zou je dan ook altijd willen aanraden om online te kijken en te bestellen. Dit scheelt vaak een hoop tijd!