Heb jij de mogelijkheid om locatie onafhankelijk te werken? Dan is Berlijn een toffe optie om eens te verkennen. Je kunt er geweldig eten, omdat er allemaal verschillende soorten restaurants zijn en er zijn veel musea om te bekijken. Lees hier meer over wonen en werken in Berlijn.

Huren

Je kunt ervoor kiezen om een hotel Berlijn centrum te huren voor bijvoorbeeld een vakantie last minute. Het voordeel van een verblijf in het centrum is dat je overal erg snel bent. Dit is erg passend als je een paar dagen voor je werk in Berlijn wil of moet zijn. Mocht je voor een paar maanden weg willen en in Berlijn werken dan kun je ook een appartement huren. Je betaalt voor 50 m2 ongeveer €400 tot €600, afhankelijk van de luxe. Als je in Nederland geen woning hebt, of lage huurkosten hebt kun je gemakkelijk iets moois huren in Berlijn. Er zijn diverse wijken waar je voor kunt kiezen als je hier naar toe wilt verhuizen.

Werken

Je kunt solliciteren bij bedrijven in Duitsland als je ook daadwerkelijk de Duitse taal spreekt. Maar er zijn ook voldoende bedrijven die Nederlands sprekende mensen zoeken, bijvoorbeeld een klantenservice. En als je zelf al locatieonafhankelijk werk hebt kun je dit gewoon meenemen op vakantie. Je kunt in een koffietentje werken of gewoon in je hotel of appartement. Let er wel op dat je een verblijf uitkiest met een goede internetverbinding. Indien je bij een koffietentje gaat werken met je laptop kun je misschien ook nog andere mensen leren kennen.

Verkennen

Er is genoeg te beleven in Berlijn, het is een mooie stad met een hoop geschiedenis. Kies ervoor om een korte citytrip te maken of blijf wat langer indien je werk het toestaat. Zorg in ieder geval dat je de Berlijnse Muur hebt kunnen bekijken, dit is wel een must see. Het uitgaansleven in Berlijn is ook heel levendig, je zult snel mensen leren kennen. Er wonen ook veel internationale mensen die ook Engels spreken, mocht je de Duitse taal niet onder de knie hebben.

Conclusie

Kies voor Berlijn als je goedkoop wil eten, veel cultuur wil zien en de geschiedenis wil beleven. Er zijn talloze musea te bekennen en je kunt voor weinig geld een hotel of appartement huren voor de korte of lange termijn. Plezier is gegarandeerd. De mensen zijn zeer vriendelijk en er wonen ook veel andere digital nomads die Engels spreken. Ga eropuit tijdens het nachtleven en leer nieuwe mensen kennen.