Het inrichten van een tuin blijkt vaak lastiger dan vooraf gedacht. Je dient namelijk rekening te houden met veel aspecten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je rekening houdt met de wensen van je buren. Daarnaast is het ook belangrijk dat er net als bij het interieur een samenhang van objecten is. Om dit voor elkaar te krijgen kan erg lastig zijn. Vaak is het een proces dat meerdere weken en soms zelfs maanden in beslag neemt. Dit omdat je na verloop van tijd weer nieuwe ideeën krijgt en ziet dat er iets ontbreekt in de tuin.

 

Is de basis al in orde?

 

Een belangrijke fase van het inrichten van de tuin, is ervoor zorgen dat de basis in orde is. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld de tuinset en planten of bomen. Als de basis nog niet in orde is, of de tuin zelfs een complete bende is, dan is het belangrijk dat je eerst zorgt voor een goede basis. Maak bijvoorbeeld een tekening van hoe jij wilt dat de basis van de tuin er uiteindelijk uit komt te zien. Neem hiervoor de tijd en houd er rekening mee dat dit er waarschijnlijk jarenlang zo uit komt te zien. Mocht je hier moeite mee hebben, dan kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen. Dit kan gaan om een familielid maar eventueel ook om een expert. Het hangt er hierbij maar net vanaf hoe gedetailleerd je vooraf te werk wilt gaan. 

 

Creëer sfeer met behulp van verlichting

Iets wat door velen wordt onderschat is de hoeveelheid verlichting in de tuin. Een goede balans qua verlichting kan de tuin ‘s avonds omtoveren tot een sprookje. Een manier om dit te realiseren is door het kopen van buitenspots. Kies een mooie plek in de tuin en laat deze zo goed mogelijk naar voren komen. Een plek waar veel mensen de nadruk op willen leggen is de tuinset. Een andere echte aanrader is een tuinpad verlichting. De route naar bijvoorbeeld de tuinset toe ziet er dan prachtig uit. Naast dat dit erg gaaf is wanneer je er loopt, kan het ook heel mooi zijn wanneer je in de tuin zit. Je hebt dan uitzicht op dit prachtige pad en kan daar met een drankje in je hand van genieten.